Cesta kolem světa
Na šestý víkend přípravného kurzu Adopce nablízko (Cagliero) jsme se tentokrát sjeli do Žďáru nad Sázavou. Čekal tam na nás jako vždy nabitý program, dobré jídlo a přátelská atmosféra. Navíc jsme se spolu s místními dětmi vydali na cestu kolem světa!
Pátek

V pátek večer jsme se ubytovali v moc příjemném prostředí Biskupského gymnázia. Po společné večeři nás čekala první přednáška – o fázích dobrovolné služby. Dozvěděli jsme se, jak se vyrovnat s počátečním zmatením, jak se nenechat zmást přehnanou euforií nebo jak překonat období krize.

Sobota

V sobotu jsme absolvovali jazykové testy z bulharštiny nebo angličtiny. Každý z nás tak mohl dostat zpětnou vazbu a tipy, na čem ještě zapracovat. Odpoledne probíhal program pro děti na téma Cesta kolem světa, který jsme si předem s připravili. Byli jsme trochu zklamaní, že přišlo jen málo dětí. Nakonec jsme se ale shodli, že i kvůli těm několika úsměvům to stálo za to.

Neděle

V neděli jsme se vydali na pouť do krásného kostela sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře. Po výborném obědě jsme se rozjeli domů s novou dávkou informací a zážitků.

dobrovolnice v přípravě